Det kan være meget svært at finde rundt i de forskellige regnskabsprogrammer på det danske marked, og derfor har vi lavet en gennemgang af mange af de populære programmer.

Der er ikke så meget bedre end gratis, hvorfor vi starter med disse regnskabsprogrammer først. Lad os komme i gang med listen.

Oversigt

Dinero

Dinero er programmet for dem, der ønsker at fokusere på virksomheden i stedet for regnskabet. Det er et meget simpelt interface, og du kan gøre en masse ting derinde uden at skulle betale for det.

Når du opretter en konto på Dinero, så starter den med at være gratis – og du kan vælge at få en gratis prøveperiode på Dinero Pro, hvis du ønsker det. Du behøver ikke at give dem dine kreditkortoplysninger. Med Dinero Starter, som er deres gratis-version, kan du lave ubegrænserede posteringer, fakturering, bogføring, moms og meget mere.

Har du styr på bogføringsregler, så kan du sagtens klare dig med den gratis version af Dinero. Ønsker du dog at få hjælp af deres meget gode support, så skal du have Dinero Pro. Man kan selvfølgelig altid finde vejledning på internettet, men hvis det ikke er nok, så bør du nok overveje at opgradere til Pro.

Vælger du at opgradere til Pro, så koster det dig 245 kr. om måneden.

Billy

Billy beskriver sig selv som værende Danmarks nemmeste regnskabsprogram, og dette er mange af deres brugere enige i. Dette skyldes, at programmet er meget nemt at betjene – også for nybegyndere. Du kan derfor roligt oprette en gratis konto hos Billy og prøve deres funktionalitet af.

Du kan benytte den gratis version, så længe du holder dig under 300 posteringer. Har du en lille virksomhed, så kommer du nok ikke over 300 posteringer om året. Kommer du over dette, så bør du opgradere til Billy Premium. Andre funktioner som du kan benytte uden at skulle betale for dette regnskabsprogram er: fakturering, regninger, moms, mobil app og en række andre ting.

I modsætning til Dinero, så skal du ikke engang være kunde for at læse Billys meget gode artikler omkring bogføring. Dette betyder så, at der er rigtig mange guides “inkluderet”, når du har en gratis konto hos dem. Ønsker du reel support, så skal du selvfølgelig opgradere din konto.

Vælger du at opgradere til Premium, så koster det dig 195 kr. om måneden.

Web-Regnskab

Web-Regnskab er ikke så kendt som de andre programmer på vores liste, men det gør det ikke til et dårligt regnskabsprogram. Det bliver anvendt af tusinder af virksomheder uden problemer – ellers ville de jo skifte over til noget andet.

Programmet er desværre ikke gratis, men du kan anvende det til en lav, fast månedlig pris, som er en del lavere end Dinero og Billy, hvis man tegner et abonnement hos dem i stedet for at bruge gratis-versionen. Hos Web-Regnskab får du et ubegrænset antal bilag, bogføring, moms, gratis oprettelse og gratis support via email. De har desværre ikke live chat i skrivende stund.

Generelt set kan man sige, at hvis man ønsker et billigt regnskabsprogram uden alt for meget ekstra med ubegrænsede bilag, så er Web-Regnskab et meget godt bud.

Prisen for Web-Regnskab er 49 kr. om måneden.

Regnskabsprogrammer

Mange mener, at de ikke skal have et regnskabsprogram, fordi de ikke gider at bruge tid på det. Men alle danske virksomheder skal udarbejde et regnskab, og dette gøres nemmest ved hjælp af et ordentligt regnskabsprogram. Du skal bogføre dine indtægter og udgifter – og ud fra dette bliver dit årsregnskab udarbejdet.

Markedet for regnskabsprogrammer i Danmark er stort, og der findes en række forskellige spillere på markedet. Den største er nok Visma med Dinero og e-conomic, som er nogle meget gode regnskabsprogrammer. Der findes dog også nogle små programmer, som bliver anvendt til specifikke formål. Får man lavet sit regnskab af et konsulenthus eller en revisionsvirksomhed, så bruger de ikke nødvendigvis disse programmer.

Excel vs. regnskabsprogram

Man kan nemt blive fristet til at anvende Excel som regnskabsprogram, men det er desværre ikke lovligt. Man skal have et ægte regnskabsprogram, og der er en ny lov på vej der også siger, at alle bilag skal være i skyen. Derfor skal nogle regnskabsprogrammer opdatere den måde de virker på.

Konklusionen omkring Excel er derfor, at du under ingen omstændigheder bør anvende Excel eller lignende programmer som erstatning for et regnskabsprogram. Du kan dog anvende dem til at tjekke efter, om dit regnskabsprogram har regnet rigtigt.